Welk thema heeft het kerstpakket dit jaar?

Het kerstpakket, een onderwerp waar veel werkgevers al vroeg in het jaar over nadenken. Al ruim voor de zomer is het vaak onderwerp van gesprek tijdens een vergadering met het management. Wat mag het kerstpakket dit jaar kosten? Voor hoeveel medewerkers moet er worden ingekocht? Gaat er ook een pakket naar goede zakenrelaties en trouwe klanten? En de belangrijkste vraag: Wat wordt het thema van het kerstpakket dit jaar?

Een passend thema voor het kerstpakket

Een veel geboekt thema voor een kerstpakket is een bijzondere keuken zoals de Italiaanse, Indonesische of Thaise keuken. De producten in het kerstpakket kunnen hier prima op worden afgestemd. Niet alleen producten die kunnen worden gegeten maken dan deel uit van het pakket maar bijvoorbeeld ook speciaal kookgerei. Veel mensen vinden dit leuk om te krijgen omdat er tijdens de kerstdagen meestal lekker en uitgebreid wordt gekookt. Het zijn ook pakketten die bij veel mensen in de smaak vallen. Je krijgt hierbij hooguit te maken met medewerkers die een voedselintolerantie hebben. Als dit bekend is zou je hier rekening mee kunnen houden, maar veel medewerkers hebben wel begrip voor het feit dat dit niet altijd mogelijk is.

Wel of geen ongezonde dingen in het kerstpakket?

Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht besteed aan gezond leven en ook gezond eten. Mag er dan nog wel een doosje chocolaatjes in het kerstpakket of een zak chips of pinda’s? Ja, dat mag. Want los van alle gezond leven tips die we krijgen van allerlei deskundigen die vinden dat obesitas, diabetes type II en hoge bloeddruk moeten worden bestreden mogen we met de feestdagen natuurlijk gewoon genieten. Januari is niet voor niets de maand van de geheelonthouding als het om alcohol gaat en ook de deuren van de sportschool staan na de feestmaand weer wijd open om de overtollige kilo’s weg te trainen.

De verpakking van het kerstpakket

Je kunt de kerstpakketten voor de medewerkers natuurlijk in een simpele kartonnen doos laten verpakken. Zo’n doos wordt door de kinderen of de kat van je personeel vast en zeker gewaardeerd om mee te spelen of lekker in te slapen. Maar in het kader van duurzaamheid kan je ook kiezen voor een leuke mand of tas die kan worden hergebruikt. Die verpakking kun je dan weer afstemmen op de inhoud. Verpak de ingrediënten voor een Thaise of Indische maaltijd bijvoorbeeld in een grote wokpan of die voor de Italiaanse keuken in een bakvorm voor een pizza.

Wanneer moeten de kerstpakketten worden besteld?

Wie denkt in november nog ruim op tijd te zijn voor het bestellen van het kerstpakket komt zeer waarschijnlijk bedrogen uit. Veel bedrijven beginnen al in september of zelfs nog eerder met de uitlevering van de bij hen bestelde pakketten voor de kerst. Kerstpakkettenidee is een online bedrijf waar je een grote diversiteit aan kerstpakketten kunt bestellen. Maar doe dit tijdig zodat het bedrijf de tijd heeft om jouw bestelling correct af te handelen en tijdig te laten bezorgen. Zo voorkom je dat jouw medewerkers hun kerstpakket pas na de jaarwisseling in ontvangst kunnen nemen.