Welke rolcontainer voor bedrijfsafval heb jij nodig?

Er zijn verschillende rolcontainers: groot, klein, dicht, open… Noem maar op. Welke soort rolcontainer je moet kiezen, is natuurlijk afhankelijk van jouw bedrijf, de hoeveelheid afval die je produceert en om welke afvalstromen het gaat. Wil je een rolcontainer huren? Om te bepalen welke rolcontainer het meest geschikt is voor jouw bedrijf, moet je rekening houden met de volgende punten.

Voor welke soort afval is de rolcontainer bedoeld?

Heb je veel restafval en ben je bang dat dat op een gegeven moment gaat stinken? Dan is het verstandig om een dichte rolcontainer met deksel te gebruiken. Voor plastic of papier is een open container met een stalen hekwerk ook geschikt. Zorg er wel voor dat je voor iedere afvalstroom een aparte rolcontainer aanschaft. En let er bij elke stroom dus op waar de container aan moet voldoen. Het kan zijn dat je allemaal verschillende rolcontainers nodig hebt, maar dan weet je in ieder geval zeker dat het afval op de juiste manier wordt bewaard. Vraag direct een rolcontainer aan voor je bedrijfsafval via MilieuServiceNederland.nl.

Bepaal de plek van de rolcontainer

Ook de plek waar de rolcontainer staat, is van belang. Als deze aan een drukke weg staat en niet is afgesloten, loop je het risico dat iedereen er lukraak zijn afval in gooit. Dit wil je natuurlijk voorkomen, aangezien de kosten voor jou zijn. Als je geen andere optie hebt dan de rolcontainer op een drukke, openbare plek neer te zetten, moet je altijd voor een gesloten container met deksel gaan. Dit maakt het al iets moeilijker om er van alles in te gooien. Plaats de container ook niet vol in de zon, aangezien het bedrijfsafval dan snel zal gaan stinken en de kans op ongedierte een stuk groter wordt.

Hoe groot moet de rolcontainer zijn?

Rolcontainers zijn er in verschillende maten. Welke je kiest, is helemaal aan jou. De inhoud van de rolcontainers varieert tussen de 120 en 2500 liter. Het kan lastig zijn om in te schatten welke maat je nodig hebt. Ga bij twijfel altijd voor een wat grotere container, mits je daar genoeg plek voor hebt. Een grote container hoef je namelijk minder vaak te legen en dat bespaart je transportkosten. Maar dat wil niet zeggen dat je overal een grote container voor nodig hebt. Als je van een afvalstroom maar weinig afval produceert, is een kleinere meer dan voldoende.