Welke verzekering?

Advies bij het afsluiten van een verzekering

Veel bedrijven hebben moeite met het afsluiten van het best dekkende pakket wanneer het over verzekeringen gaat. Jezelf laten overtuigen door een vertegenwoordiger wilt vaak zeggen het grootste pakket afsluiten zodat deze zijn targets kan behalen. Daarom is het goed om je te laten informeren bij een adviesbureau welke samen met jou als ondernemer opzoek gaat naar het juiste pakket.

Bedrijfsrisico’s

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk dat je de bedrijfsrisico’s in kaart brengt. Vooral bij een rijschool, die erg veel kilometers maakt, is het belangrijk om de autorijschool verzekering goed in orde te hebben. Zorg hierbij dat je eerst weet of je op een bepaald moment in een stabiele situatie verkeerd. Ondernemers denken vaak eerst aan 3 risico’s. Slechte economische omstandigheden, noodgevallen (brand bijvoorbeeld) of ziekteverzuim. Er wordt dus wel degelijk over nagedacht alleen de gevolgen die er aan vast kleven worden vaak over het hoofd gezien. Andere risico’s die vaak niet worden verzekerd zijn bijvoorbeeld de inkomenszekerheid. Veel ondernemers gaan ervan uit dat hun organisatie winstgevend genoeg blijft voor de komende tijd.

Aansprakelijkheid

Een groot bedrijfsrisico is aansprakelijkheid. Als ondernemer ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor de daden van je personeel. Wanneer er iets gebeurd wil je als bedrijf dat dit adequaat wordt opgelost, maar wel zonder dat het je teveel schade berokkend. Een lesautoverzekering is dus altijd een goede investering kijkende naar de risico’s die er hangen aan het niet verzekeren van je lesauto.