Wie moet je inschakelen wanneer je online beter gevonden wilt worden?

Zoals je misschien al gemerkt hebt, met een website word je niet automatisch goed vindbaar. Zoekmachines als Google bepalen de ranking aan de hand van honderden factoren. Voldoet jouw website het meeste aan deze regels dan sta jij op positie 1.

Waarom niet zelf doen?

Je kunt de online vindbaarheid zelf proberen te verbeteren. Op internet zijn genoeg blogs geschreven over de stappen die je moet ondernemen op beter te scoren in Google. Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt.

Deze stappen vereisen namelijk enorm veel vakkennis rondom SEO en tijd. Weet je nu alles over SEO, dan kan dit over een maand alweer achterhaald zijn. Kortom, online gevonden worden doe je niet even snel tussendoor. Gelukkig zijn er veel SEO specialisten die jou kunnen helpen om op die nummer 1 positie te staan. Hoe maak je een keuze uit deze specialisten?

 

Welke SEO specialist moet ik kiezen?

Type SEO specialist in op Google en je krijgt een hele waslijst aan suggesties. Welke moet je kiezen?

Dit hang af van veel verschillende factoren; jouw online doelstellingen, concurrentie, doe doelgroep enz.

Een goede partij houdt hier rekening mee en past de online strategie hierop aan. Ga daarom niet zomaar in zee met standaard pakketten. Op maat SEO werk is tegenwoordig enorm belangrijk.

 

Welke vragen kan je stellen?

Vraag bij verschillende partijen hoe zij tewerk gaan. Hoe bepalen zij wat nodig is. Kennis zij de nieuwste online zoektrends of blijven zo voortborduren op de regels van vroeger? Hoe houden zij jou op de hoogte? hoe flexibel zijn zij in ontwikkelingen en trend binnen jouw branche? Kijken zij verder dan alleen posities, maar ook naar het vervolggedrag op de website?

Door deze vragen vooral in je hoofd te hebben kan je nagaan hoe diep de SEO specialist met jouw website wilt gaan. Gaan zij enkel voor de oppervlakkige stappen of kijken zij verder?