Wollen tapijt reinigen, want wol verdient af en toe een goede schoonmaakbeurt

Het laten reinigen van je wollen tapijt is geen overbodige luxe. Een mooi en kwalitatief goed wollen vloerkleed is sowieso niet goedkoop en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarnaast heb je destijds een dergelijk tapijt waarschijnlijk aangeschaft vanwege de in het oog springende kleuren of kleurencombinatie en dat gevoel wil je graag behouden.

 

Wollen tapijt reinigen

 

Wol

Een tapijt kan van verschillende grondstoffen gemaakt worden en wol is er daar eentje van. Wol heeft namelijk een aantal eigenschappen, waardoor het uitermate geschikt is voor kleding, maar dus ook voor vloerkleden of tapijten.
Door de gekrulde samenstelling van wol is het prima in staat warmte vast te houden. Tevens kan het vocht absorberen zonder vochtig aan te voelen. Het is ook erg veerkrachtig, dus behoudt gemakkelijk zijn natuurlijk, volle vorm en voelt zacht aan. Een wollen tapijt is al met al een genot voor blote voeten.

 

Het reinigen van een wollen tapijt

Het is gewoon niet te vermijden dat door allerlei oorzaken vloerkleden vuil worden. Stof en vuil nestelen zich tussen de vezels en, hoewel wol vocht goed absorbeert, zijn vocht en natuurlijke vezels dingen die niet goed samengaan.
Om die uitmuntende eigenschappen van een wollen kleed te behouden, is het nodig deze van tijd tot tijd goed te reinigen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar voor optimale resultaten kan het geen kwaad het kleed te laten reinigen door een vakkundig bedrijf. Een gecertificeerd bedrijf levert goede voorwaarden en garantie. Uw kleed zal gratis opgehaald en na, specifiek voor wol, verantwoorde reiniging, krijgt u een wollen tapijt terug, dat weer diezelfde uitstraling heeft als toen u het kocht.

 

Wol is een van de meest gewaardeerde materialen voor kleding, maar ook voor tapijten en vloerkleden. Het heeft een aantal zeer positieve eigenschappen, maar dat wil je wel graag zo houden. Je kunt een wollen tapijt zelf reinigen, maar voor een goed resultaat kun je het toch maar beter aan een vakman overlaten.