Zakelijke energie

Energiekosten zijn een bekende kostenpost voor veel kleinere bedrijven. Als ondernemer heeft u al genoeg om rekening mee te houden, zoals het laag houden van de energierekening. Daarom is het erg belangrijk om op zo veel mogelijk vlakken te besparen. Naast het personeel en huisvesting is het energieverbruik namelijk één van de grootste kostenposten voor een bedrijf.

 

Met zakelijke energie kunt u geregistreerd worden als kleinverbruiker en grootverbruiker. Volgens de Elektriciteitswet bent u een kleinverbruiker als u een aansluiting heeft met een grootte van maximaal 3 x 80 Ampère. U kunt de grootte van uw aansluiting terugvinden in de meterkast of op uw energierekening. Ook kunt u bij uw netbeheerder navragen wat de grootte is van uw aansluiting. Wanneer het gaat om gas bent u een kleinverbruiker voor de Gaswet als u maximaal een G25 gasmeter hebt die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat.

 

Besparen door zakelijke energie

Besparen op huisvesting en personeelskosten is niet altijd even makkelijk, maar u kunt met een paar kleine aanpassingen al erg effectief besparen op de energiekosten. Door onnodige en overbodige kostenposten terug te dringen kunt u al gemakkelijk en snel veel geld besparen. Een erg voordelige aanbieder van zakelijke energie is Gazprom Energy. Met zakelijke energie van Gazprom bent u al snel het voordeligst uit en maakt u een voorsprong op de concurrent.

 

Te veel geld betalen is niet nodig. Ieder bedrijf bespaart tegenwoordig, al is het voor het geld of het milieu. Naast het aanschaffen van zakelijke energie zijn er nog veel meer gemakkelijke manieren om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van het gasgebruik, het licht op de wc uitdoen als u klaar bent en geen elektronische apparaten op stand-by laten staan. Een andere manier om te besparen op het kantoor is het scheiden van afval, het gebruik van mokken in plaats van plastic bekers en het gebruiken van led-verlichting.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.