Zelf een plaatpizza maken

Zeg nou zelf, kant en klare pizza’s zijn best saai. Bovendien kan je oven het niet aan als iedereen een andere pizza wilt. Een pizza laten bezorgen is ook niet altijd een optie. Daarom is zelf een plaatpizza maken een hele goed alternatief. De naam verraadt het al, het is een pizza op een (bak-)plaat. De voordelen van een plaatpizza maken zijn:

  • Eenvoudig en snel
  • Voor elke gelegenheid
  • Altijd lekker
  • Volop variatie

Een plaatpizza is echt klaar in een handomdraai. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is pizzadeeg van Monte Pizza Crust, een basis tomatensaus en je favoriete toppings.
Terwijl de oven opwarmt, hoef je alleen maar het pizzadeeg van Monte pizza crust over de hele bakplaat te verdelen. Vervolgens verdeel je er een saus over en kun je naar eigen inzicht de toppings erover verdelen. Omdat een plaatpizza best een redelijke grootte heeft, kan die prima in verschillende vakken worden verdeeld. Zo kan iedereen een deel naar eigen smaak beleggen en kan er gezellig samen worden gegeten. Zodra de oven op de juiste temperatuur is, schuif je de bakplaat de oven in. Na ongeveer 20 minuten is de plaatpizza heerlijk goudbruin.

Altijd bij de hand

Wanneer je standaard de producten van Monte pizza crust en een basissaus in huis hebt, kun je altijd op elk gewenst moment en bij elke gelegenheid zo’n makkelijke en zalige plaatpizza tevoorschijn toveren. Toppings heb je meestal wel in huis of nog in de koelkast staan. Daarmee is een plaatpizza ook heel geschikt om de laatste restjes in te verwerken. Je wordt er heel creatief van.

Voor heel veel gelegenheden

Een plaatpizza is niet alleen als avondeten geschikt, serveer hem ook eens als lunch tussen de middag. Kinderen vinden dat helemaal geweldig.Ook op feestjes doet de plaatpizza het goed. Snijd er kleinere stukjes van en serveer die aan de gasten. Heb je onverwachts bezoek? Dan kunnen je gasten met het eten natuurlijk prima aanschuiven omdat jij die plaatpizza binnen no time klaar hebt.

Variatie, variatie en nog eens variatie

Vleeswaren zoals kipfilet, salami en ham, vis zoals tonijn, garnaaltjes of zalm, groenten zoals uien, paprika, champignons en knoflook, artisjokken, kappertjes en olijven. Het is echt teveel om op te noemen, zoveel ingrediënten zijn er om een plaatpizza meet te beleggen. Een plaatpizza nodigt gewoon uit om te variëren en zal niet snel gaan vervelen.