Zo creëer je een fijne eetsfeer in je restaurant

In een restaurant is een sfeervolle eetsfeer cruciaal. Het kan namelijk de gehele sfeer veranderen. Heb je een restaurant en wil je dat je gasten zich op hun gemak voelen en optimaal genieten van het eten? Dan is service een belangrijk punt, maar de aankleding van je restaurant is net zo belangrijk. In dit artikel leggen we je uit hoe je een fijne eetsfeer creëert.

 

Natuurlijk verschilt het per restaurant wat de juiste eetsfeer dan precies is. Bij het ene restaurant is de inrichting heel modern, bij het andere restaurant is de inrichting juist erg authentiek. Beide stijlen kunnen geweldig werken voor de eetsfeer, als ze maar goed uitgewerkt zijn. Geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt? Hieronder geven we je wat tips. Natuurlijk kun je dan ook altijd nog een professional inschakelen. Anselm Oome: thuis in horeca interieurbouw.

Maak gebruik van kleur

Eten smaakt veel beter als het er aantrekkelijk uitziet en eten ziet er aantrekkelijk uit als het mooie kleuren heeft en er fris uitziet. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je restaurant. Ga voor een basisinrichting, met basic kleuren en voeg hier één of twee andere kleuren aan toe om wat levendigheid in de brouwerij te brengen. Kleuren lichten de zaak als het ware op en zorgen voor een positieve vrolijke noot in je restaurant.

Kleed de tafel aan

Niets is zo saai en lelijk als een kale tafel. Geef daarom iedere tafel een eigen tafelstukje. Leg een mooi kleedje, of placemats op de plekken waar je gasten gaan eten en zet een bloemetje en een kaarsje weg. Dat zijn echte sfeermakers. Kies bij voorkeur voor echte bloemen, deze hebben namelijk de gezellige, warme en vrolijke uitstraling die veel van de kunststof varianten vaak missen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor kaarsjes.

Zorg voor een geheel

Je kunt natuurlijk iedere tafel anders aankleden en dat kan enorm leuk zijn, maar alleen als het wel allemaal met elkaar samenhangt. Als je allerlei verschillende stoelen, tafels, glazen, bestek, lampen, kleedjes enzovoorts gaat gebruiken, komt je restaurant eerder over als een chaos in plaats van als een plek waar je lekker kunt ontspannen en genieten. Kies een stijl en houd je daar bij de gehele inrichting aan, op die manier valt niets er echt buiten en zorg je voor rust in de tent.