Zo krijg jij de perfecte pizza

Er is niets zo lekker als een pizza die nét uit de oven is. Lekkere saus, een knapperige bodem, kaas en het beleg wat jij lekker vindt. Maar wat is nu eigenlijk het geheim van de perfecte pizza? Wij leggen je uit hoe jij de perfecte pizza krijgt.

Verschillende soorten pizza’s

Je het veel verschillende soorten pizza’s, omdat veel mensen ook andere voorkeuren hebben. Hou jij van een dunne of juist een dikke bodem? Wil je veel verschillende toppings of hou je het liever simpel? Wel zijn de meeste mensen het ermee eens dat diepvriespizza’s niet kunnen tippen aan een pizza uit een steenoven. Bij WOODSTONE Pizza and Wine hebben ze een steenoven en gebruiken ze verse ingrediënten waardoor jouw pizza op zijn best is. Ook zou je een poging kunnen doen om thuis een pizza te bakken. Dit leidt vaak tot een teleurstelling, maar dat kan anders met onze tips.

Maak het lekkerste deeg

Tarwebloem of patentbloem kun je prima gebruiken bij het maken van het pizzadeeg. Nog beter is het om een pizza te maken met Italiaans bloem. Dit bloem heeft een hele fijne structuur en is daarom extra geschikt voor het maken van pizzadeeg. Nu gaan we echt beginnen met het recept, de hoeveelheden zijn genoeg voor twee pizza’s: 250 gram Italiaans bloem, 5 gram gist, 130 ml water, 1 eetlepel olijfolie en wat zout. Begin met het mengen van het water en de gist. Laat de gist helemaal oplossen in het water, dit kost meestal tien minuten. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en kneed het goed tot een bal. Dek de deegbal losjes af met een schone, vochtige theedoek en laat dit zeven uur in de koelkast rijzen. Hierna kun je de pizza plat rollen en de toppings die jij lekker vindt toevoegen.

De pizza bakken

Nu gaan we de pizza bakken, verwarm de oven voor op 250 graden. De pizza is klaar als de korst goudbruin is van kleur en de kaas wat bubbelt, vaak duurt het bakken van de pizza tien minuten. Gebruik een speciaal pizzames voor het snijden van de pizza en dan kan je ervan genieten!