Zo maak je het deze winter gezellig

De winter is de perfecte tijd om het gezellig te maken. Je hoeft niet naar buiten en je kunt gewoon in je huis blijven, lekker op de bank met een dekentje en warme chocolademelk terwijl je tv kijkt. Om het nog gezelliger te maken, zijn hier wat tips om je huis gezelliger te maken deze winter!

Kaarsen

Gebruik kaarsen! Kaarsen zijn geweldig om het huis gezelliger te maken. Ze geven een lekkere geur af, ze zijn warm om aan te raken en je kunt ze zien flikkeren alsof het vuur is. Zet er een paar in je woon- of slaapkamer om het gezelliger te maken.Vergeet geen lucifers of aanstekers wanneer je toch liever kiest voor de traditionele kaars, want ze werken uiteraard niet zonder vlammen.

Een moderne optie is om te kiezen voor een elektrische kaars. Je kunt er zelfs een aan laten staan als je je huis uitgaat, zodat er een uitnodigende sfeer hangt als er iemand binnenkomt.

Kacheltje

– Koop een kacheltje! Als je verwarmingssysteem niet zo goed werkt als je zou willen, of als je gewoon extra warmte in een bepaalde kamer wilt, schaf dan een klein kacheltje aan. Dit zal helpen om de kamer warm te houden en het gezelliger te maken voor als je er bent. Tevens kan het je helpen om de gasprijs te drukken. Zorg er wel voor dat je alle veiligheidsinstructies volgt die bij de kachel worden geleverd – ze kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct worden gebruikt. Een andere optie is om te kiezen voor een haard. Dit is natuurlijk erg gezellig. Wel moet je hier ruimte voor hebben en rekening houden met een doorlopende aanschaf van haardhout.

Materialen

– Gebruik gezellige materialen! Er zijn veel verschillende materialen die je huis gezelliger kunnen maken deze winter. Dikke dekens, zachte kussens, donzige tapijten – ze helpen allemaal om je warm en comfortabel te houden. Gebruik ze op de bank, in bed of zelfs op de vloer. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil ze kunnen maken!

Harige vriend

– Neem een harige vriend! Een ander dier in de buurt kan je huis gezelliger maken. Katten zijn hier perfect voor, omdat ze klein zijn en niet te veel ruimte innemen – je kunt er zelfs twee of drie nemen als je dat zou willen. Ze houden je warm door bovenop de deken te slapen terwijl ze spinnen, zodat zowel jijzelf als de katjes ’s nachts knus in bed liggen. Honden zijn ook erg goed in het gezellig maken van huizen, maar zorg ervoor dat iedereen die er woont het goed vindt voordat je er een neemt. Zowel honden als katten hebben de neiging om te verharen, dus het is misschien niet het beste voor mensen met allergieën.

Bron: http://haardhout.com/