Zuidzorg als werkomgeving

Zuidzorg is een van de grootste zorgaanbieders in Oost-Brabant, en vooral in de regio Eindhoven. Ze zijn ervaren in het aanbieden van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, thuiszorg en dieetadvisering. In Eindhoven en omliggende gemeenten heeft de organisatie verschillende vestigingen van waaruit zij opereren en ook cursussen aanbieden. Een belangrijke cursus is bijvoorbeeld het omgaan met een zwangerschap en het opvoeden van je kind.

 

Werken en leren bij Zuidzorg

Bij Zuidzorg werken betekend dat je neerkomt in een grote organisatie. Het werkgebied beslaat heel Eindhoven en omstreken wat neerkomt op een fiks werkgebied. Doordat we echter lokale vestigingen hebben in de wijken ben je als verpleegkundige nog steeds bezig in een kleine bekende omgeving. Hierdoor kun je een bepaalde relatie opbouwen met patiënten, waardoor het vertrouwen in jou als persoon groeit.

Werken in een grote organisatie kan voor veel mensen een struikelblok vormen. Bij Zuidzorg is deze hindernis echter weggenomen doordat de organisatie is opgedeeld in werkgebieden en bedrijfsonderdelen. Hierbij is een onderscheid tussen Zorg Thuis, Voeding & Dieet, kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg.

 

competenties welke bij Zuidzorg horen

Zuidzorg wil dat de medewerkers hetzelfde uitstralen als het bedrijf. Een goede omgang met collega’s, patiënten en diens familie zijn van essentieel belang. Wat zou jij belangrijk moeten vinden wat de patiënten van Zuidzorg belangrijk vinden:

Dichtbij en vertrouwd: De medewerkers van Zuidzorg kennen hun patiënten en voorkeuren.

Oplossingsgericht: De geboden hulp wordt professioneel en deskundig uitgevoerd. Vragen worden eerlijk en zo nodig direct beantwoord.

Samenwerken: Wanneer een medewerker iets niet krijgt opgelost, moet hij dit uit handen kunnen geven. Een goede samenwerking en communicatie is hierbij essentieel.

gezondheid en welzijn: Het welzijn van de patiënten en de gezondheid zijn het belangrijkste oogpunt. De laatste jaren nog het maximale uit het leven halen is van groot belang.

 

Onderzoeksvormen

Otoscoptie is een onderzoeksvorm die zich bezig houdt met de uitwendige gehoorgang en het trommelvlies. Hiervoor wordt een otoscoop gebruikt. Deze is gemakkelijk aan te schaffen bij vipermedical.nl.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *