Benieuwd wat beleggen had kunnen opleveren?

Bij Starten met Beleggen krijg je antwoord op de vraag of beleggen voor jou een interessant alternatief is voor de lage spaarrentes. Op de website kan je aan de hand van jouw inleg en gekozen risicoprofiel ontdekken wat beleggen jou de afgelopen jaren had kunnen opleveren.

Het doel

Als startende belegger spelen tal van vragen op en is een keuze maken al lastig zat, wat zijn de risico’s, welke relatie heeft dat te het rendement en wat zijn de kosten. In Nederland zijn er meer dan 100 actieve vermogensbeheerders en dat maakt het voor de consument niet makkelijker. Het doel van starten met beleggen is om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen en zodoende mensen in staat te stellen betere financiële keuzes te maken, bij de juiste beleggingspartij.

Omdat wij niet enkel naar de beginnende beleggers kijken maar ook daar beleggers met net die ervaring die ervoor zorgt dat ze zelf actief aan de slag willen met beleggen, worden er wekelijks nieuwe beleggingsberichten geplaatst.

Deze inhoudelijke artikelen zijn er om de bezoekers te informeren over financiële onderwerpen. Een greep uit de onderwerpen waarover geschreven wordt zijn; beginnen met beleggen, lage spaarrente, eerder stoppen met werken en andere personal finance gerelateerde onderwerpen.

Op de website heeft de doelgroep de mogelijkheid om te kiezen tussen de beleggingsvorm laten beleggen of zelf beleggen. Na de keuze komt een onafhankelijke vergelijking van de verschillende beleggingspartijen.

Voor wie is het interessant?

Eigenlijk is beleggen voor iedereen interessant, zowel jonge als oudere mensen, maar ook voor de groep zzp’ers. Als zzp’er moet je vaak zelf je pensioen opbouwen, dit kan je doen door na te denken om te gaan beleggen. Wellicht zet je als zzp’er nu geld op je spaarrekening, maar door het gebruik van de tool kan je zien wat het had kunnen opleveren als je dat geld was gaan beleggen. Starten met beleggen helpt je bij het uitzoeken van de juiste partij daarvoor.

De vergelijkingstool

In de tool kies je je inleg, je risico om vervolgens direct te zien hoeveel beleggen je had kunnen opleveren afgelopen jaar, 3 jaar en 5 jaar.

De tool is zo uniek ingericht dat er met verschillende filters kan worden aangegeven welke onderdelen jij persoonlijk belangrijk vindt, zoals een startbonus, periodiek beleggen of bijvoorbeeld een instapgrens.

Deze combinatie zorgt ervoor dat jij de juiste keuze kan maken die het beste bij je past zowel qua risico en beleggingspartij.

Ben jij benieuwd geworden wat beleggen jou had kunnen opleveren? Bezoek de website van starten met beleggen en ontdek het.